Струни, зроблені з води: парагвайські природозахисники створили унікальну арфу

І вода, і музика є невіддільними частинами життя, оскільки перша живить наші тіла, а друга — душі. Ця поетична концепція і лягла в основу природозахисної ініціативи, елегантно реалізованої парагвайською агенцією Oniria\TBWA. Щоб привернути увагу до захисту водойм, креативники створили арфу, струни якої зроблені з води.

Спільно з некомерційною організацією Sounds of the Earth і майстром Фернандо Амбере Феліціанджелі вони створили розкішну арфу зі скла та металу. Цей музичний інструмент обладнаний складними гідравлічними механізмами і керується спеціальним програмним забезпеченням, що дозволяє йому використовувати підсвічені струмені річкової води замість струн.

Цікавий інструмент для того, щоб заспівати про екологію!

Ось у цьому кейсі, зокрема, арфістка Александра Брітос, торкаючись водяних струменів, грає Recuerdo de Ypacarai за авторством Деметріо Ортіза, пісню про двох закоханих на берегах озера:

Каміло Гуанес, старший креативний директор Oniria\TBWA, розповідає виданню Muse«Цей ефект досягається завдяки сенсору, який розташовано в нижній частині водяного струменя. Він відчуває, коли потік води переривається, і передає електричний сигнал, який активує відповідний звук. Такий сенсор є штучною роботою. Його було задумано та створено спеціально для цього проєкту».

Слова «потік музики» з цією арфою набувають нового змісту.

Ось таке залаштункове відео пояснює, як було зроблено арфу з водяними струнами:

Наразі цю арфу можна почути в різних концертних залах, де в ході свого туру виступає оркестр H2O Sounds of Water. Натхненням для створення цієї арфи стали культура Парагваю та народна музика гуаранія. Ця південноамериканська країна є одним з найбільших на планеті резервів прісної води, а отже проблема забруднення її водойм є нагальною для всього світу.

Як стверджують креативники, цією кампанією вони хотіли дати воді її власний голос.

Докладніше про водяну арфу можна дізнатися на вебсайті проєкту.

Завершиться кампанія 22 березня, у Всесвітній день води, коли арфу продадуть з аукціону, щоб зібрати кошти на справу захисту водойм.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather